Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/quellegeixes/old/app/webroot/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
Missatges - Raviel Beut-rom - Fòrum Ploma - Què Llegeixes?

Fòrum

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Raviel Beut-rom

Pàgines: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 25
61
Nordhoff,
jo no l´he llegit. Però quan t´hagis recuperat del "disgust" prova amb "El sentit d´un final". Per mi és un gust i un plaer enorme de lectura, una reflexió molt lúcida sobre el remordiment i la culpa!

Precisament van ser les bones crítiques d'aquesta darrera obra les que em van fer decidir a provar amb Barnes, i com que El lloro de Flaubert era tan coneguda...

...per mi, Barnes té singulars diferències en la capacitat de captar l'interés (almeny el meu!). Tan brillant i espurnejant en "El sentit d'un final", o en el sensacional duet de "Hablando del asunto" i "Amor, etcétera" (esmolada anàlisi - irònica i alhora compassiva - de les desaventures de l'amor i l'amistat, dins d'un triangle amorós inoblidable); com francament ensopit en "El lloro de Flaubert" o "Arthur i George".


62
Començo, més que res perque ja em surti aquest fil al correu.
Cien años de soledad el vaig llegir "tot" potser fa dos anys i em va agradar molt; abans sempre el deixava doncs no aguantava tants Buendia, no sabia mai de qui em parlaven. Ara, n'he llegit el primer capítol i em sembla tan bo!! Ja et presenta Macondo dient que " El mundo era tan reciente que muchas cosas carecían de nombre y para mencionarlas  había que señalarlas con el dedo.." quin vocabulari tan limitat devien tenir! Les anades a Macondo del gitano Melquíades, la manera de mostrar als habitants d'aquest lloc els invents que ja eren d'us normal a la resta del món. La bona fè de José Arcadio Buendia, el seu esperit de superació i de modernitzar-se i la paciència de l'Úrsula. El descobriment del gel és boníssim. Aquesta lectura la faré per gaudir de cada paraula, cada frase, cada capítol....hi ha tan material!Aquesta idea d'un món que comença, d'una tabula rasa de veritat, crec que només l'han tinguda els europeus durant el colonialisme, a partir d'un eurocentrisme autènticament abismal. I aquí encara n'hi ha la petja, en aquesta al.lusió a una llengua edénica, com quan Adam va posar nom als animals... (el nom verdader, que després de Babel ja hem perdut...)

63

    He acabat "El dimoni a cada pas" de D.R. Pollock. M'ha agradat molt, encara que no m'esperava que desprès del to que manté en tota l'obra, l'acabés amb el que a mi em sembla un final... vaja que de tots el imaginables no sé si té moralina o simplement no ho ha volgut dur fins a les últimes conseqüències. Amb un contingut més directe que en Vann, no té els finals d'aquests. Potser així compensa...Bé, paga la pena llegir-lo i si puc seguiré l'autor perquè em sembla interessant.

I que en dius de la Dona-Ocell? És un detall, però inoblidable...


64
Novel·les que parlen de... / Re:Novel.la històrica
« el: 17 de Maig de 2013, 16:45:12 »
Sí, recordo que entre moltes coses parlava d'un obscur crim (potser el de Carmen Broto, a alguna cosa així...?) relacionat amb alguna novel.la de Juan Marsé.


65
Més endavant llegirem... / Re:Noves lectures compartides
« el: 17 de Maig de 2013, 10:56:15 »
Reivindico "Del amor y otros demonios", molt intensa.

66
Novel·les que parlen de... / Re:Novel.la històrica
« el: 17 de Maig de 2013, 10:55:09 »
Teniu rao, en Mendoza es considera el representant maxim del realisme magic a Espanya, encara que mes moderat que el d'en GM.


S'ha de dir que, a vegades, Barcelona sembla una mica Macondo, també!


67
Novel·les que parlen de... / Re:Novel.la històrica
« el: 16 de Maig de 2013, 15:10:46 »
  Jo m'estic llegint La ciudad de los prodigios, d'Eduardo Mendoza!!!
fa temps que el tenia a casa i no trobava el moment! És un llibre excel·lent, al principi costa una mica perquè sembla que divaga massa, però després descobreixes que les divagacions són la part més curiosa del llibre! Per a mi que és el gran monumnet a Barcelona!

Sempre he pensat que devia molt a "Cien años de soledad".

Ho dius pel final del la novel·la d'en Mendoza?


Per moltes coses, sobretot per l'estructura circular que es tanca en si mateixa i per l'ús desacomplexat de l'element fantàstic barrejat al real, però també per la coralitat, per le digressions que sovintejen...


68
Novel·les que parlen de... / Re:Novel.la històrica
« el: 16 de Maig de 2013, 12:43:18 »
  Jo m'estic llegint La ciudad de los prodigios, d'Eduardo Mendoza!!!
fa temps que el tenia a casa i no trobava el moment! És un llibre excel·lent, al principi costa una mica perquè sembla que divaga massa, però després descobreixes que les divagacions són la part més curiosa del llibre! Per a mi que és el gran monumnet a Barcelona!

Sempre he pensat que devia molt a "Cien años de soledad".


69
Novel·les que parlen de... / Re:Novel.la històrica
« el: 16 de Maig de 2013, 12:41:56 »
Sobre els hitites, és un misteri d'on vingueren. Sabem que apareixen al segle XIX a.c. al mig d'anatòlia, Turquia, tot formant un primer regne important de la mà del rei de la ciutat de Kushara (ilocalitzada actualment) PITKHANA, el nom del qual dona títol al llibre del que fa poc n'he editat la primera part. Foren el primer poble de llengua indoeuropea en aparèixer en l'entorn mediterrani i europeu, i desenvoluparen la seva peculiar i diferenciada cultura obrint-se pas entre, i a voltes àdhuc imposant-se, a assiris, hurrites, babilonis, egipcis i tot el garbuix de regnes i ciutats estat que bullien sempre en conflicte a Siria i la resta del mitjà i pròxim orient. També més endavant tingueren quelcom a veure amb els aqueus, que ells anomenaven ahillawa, als que sembla traspassaren la tecnologia del carro de guerra, i Troia, Wilusa per a ells, però no és un tema del tot esclarit.

Foren innovadors en molts àmbits. Introduïren l’arc en la construcció amb pedra un mil·lenni abans que els etruscs i tingueren el mèrit de començar a treballar i dominar el treball del ferro, entre d’altres coses. No s’ha de pensar però que tal material fos l’arma secreta que els facilita la seva expansió, com a vegades s’ha dit. El bronze seguia essent el metall d’ús corrent.

Aquest primer llibre, a tall de presentació de tal interessant poble i les seves moltes peculiaritats, tracta d’aquell primer regnat de Pitkhana i el seu successor Anitta, retratant l’entorn de l’època de manera entretinguda però rigorosa, per bé que amb algunes llicències que són ben explicades en l’apartat d’aclariments. Si hi fóssiu interessats amb molt de gust us n’ampliaria informació.

En el segon llibre es parla ja del rei Labarna i la fundació de l’imperi pròpiament dit. D’aquest estic acabant la primera part, que tracta de la joventut de tal rei i la seva germana Tawananna, que dona títol al volum, i fou un personatge tant important que, el fill de Labarna, Hatushili, justificarà la seva pretensió al tron del seu pare no pas esmentant-lo a aquest, sinó declarant-se fill del germà de Tawananna.

...els Hittites sortien en un vell trial de "Age of Empires".


70
Què llegeixes? / Re:L'últim llibre que ha entrat a casa meva és...
« el: 13 de Maig de 2013, 10:28:43 »

    Raviel i Iaia  :D, com diuen "cria fama y échate a dormir". En fi, és veritat que tinc tendència al costat fosc de la força.

    Viu què bé la teva opinió el llibre de les tulipes, el vaig tenir a les mans per Sant Jordi, així que apa a la llista!

     Marjorie, és veritat que Terra de Vann canvia de paisatge però no la seva obsessió per la part inconfessable de les relacions humanes. si abans l'haviem de llegir amb calefacció posada, en aquest només desitges aire condicionat i un té gelat! En fi, no apte per a "ànimes sensibles" tens la sensació d'estar a l'infern durant tota la segona part.

Bé, doncs, Gioconda, sembla que ets l'autèntica "Dark Lady" del fòrum!

71
Vaig llegir "El talent" de Jordi Nopca. Ummm... em va semblar l'Eduardo Mendoza més grotesc (tipus "Sin noticias de Gurb" o "El laberinto de las aceitunas"), en versió hipster de Gràcia.

72
Què llegeixes? / Re:L'últim llibre que ha entrat a casa meva és...
« el: 09 de Maig de 2013, 15:42:09 »

Bé Gioconda, ja vaig avisar - des del meu punt de vista - com no va complir totes les seves promeses. I és poc apte per a 'sensibles', sí.

73
Autors de la T a la Z / Re:Tom Wolfe
« el: 09 de Maig de 2013, 10:06:14 »
De Tom Wolfe crec que és memorable "Ponche de acido lisérgico", pirotècnic ja començant amb el títol, espècie d'assaig d'observació participant del començament de la contracultura psicodèlica a la Califòrnia dels primers anys seixanta. És com un treball de camp de tall etnogràfic, amb LSD a dojo. Hi surt una galeria formidable de personatges: Ken Kesey, Neal Cassady (el mític Dean Moriarty de "On the Road" de Kerouac!), Allen Ginsberg, els Hells Angels, els Grateful Dead...
Tot el que passa és descrit intentant reduir al màxim la distància entre observador i observat, identificant-se provisionalment, entrant a dins dels seu entramat de relations, vivint amb ells (almenys un temps). Costa imaginar-se la impol.luta estampa de Tom Wolfe, tot vestit de blanc amb americana, corbata i barret, movent-se i fent preguntes al mig d'aquella horda de hippies amb estats de consciència alterats, per dir-ho d'alguna manera.
Més enllà del pintoresc de tot plegat (i de com apareix obsolet ara: quanta ingenuitat!), impressiona l'esforç de repensar el concepte de reportatge, la consciència de que l'observació modifica l'objecte observat, la relació del periodista amb el tema a tractar (veure Truman Capote o Hunter Thompson, per exercisis similars).

74
Autors de la A a la D / Re:Martin Amis
« el: 08 de Maig de 2013, 18:17:25 »
"Campos de Londres", de Martin Amis: ho vaig llegir fa molt temps, em va acompanyar tota una estiu de lectures alternades. Un llibre estrany i obscur, una mica intoxicant: a vegades és difícil d'entendre com s'hi desfilen les línies narratives. Brutal la topada de classes socials (no s'entenen, no es coneixen i es tenen por...) que fa de rerefons al destí de mort buscada per la inquietant protagonista, dins d'un vòrtex de punts de vista parcialment contradictoris. I el narrador? Ambigu, esmunyedís con una serp. L'element clau, al final.

75
Quedem? / Re:Trobada de quellegistes i intercanvi de llibres
« el: 07 de Maig de 2013, 17:39:18 »
M'agradaria venir a Vilassar!

Pàgines: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 25

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr