Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/quellegeixes/old/app/webroot/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
llibres que parlen de cuina - Fòrum Ploma - Què Llegeixes?

Fòrum

PER PARTICIPAR EN EL FÒRUM, PRIMER T'HAS D'IDENTIFICAR O REGISTRAR-T'HI

Autor Tema: llibres que parlen de cuina  (Llegit 3142 cops) rss

la iaia

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2996
  • Karma: 1090
    • Veure Perfil
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #30 el: 25 de Agost de 2013, 20:48:57 »
Nooo per engreixar tres o quatre quilos per dia.....
Rés no és mesquí ni cap hora és isarda

aracel-li

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2147
  • Karma: 1119
  • llegir ens fa lliures.
    • MSN Messenger - a.rieraferrer.@hotmail.com
    • Facebook
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #31 el: 26 de Agost de 2013, 07:55:08 »

   Jo crec què, només llegint les receptes he engreixat un parell de quilos. Això sí, deu estar boníssim.
No puc viure en un món on tu no hi siguis.

clint

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2943
  • Karma: 4552
  • Alégrame el día
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #32 el: 28 de Agost de 2013, 08:02:46 »
George Pérec té un llibre -agosarat anomenar-lo novel·la- titulat La vida, manual d'ús, que va explicant com són i com es comporten els veïns d'un edifici sencer de París. Doncs bé, un dels llogaters es dedica a organitzar sopars "monocolors", una cosa semblant al que ha dit en Nordhoff.

aracel-li

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2147
  • Karma: 1119
  • llegir ens fa lliures.
    • MSN Messenger - a.rieraferrer.@hotmail.com
    • Facebook
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #33 el: 29 de Agost de 2013, 13:19:29 »
    Poso una foto del famosos arancini de l'Adelina.

    .
 És per il-lustrar la recepta que va posar la Carla.
 
« Darrera modificació: 29 de Agost de 2013, 13:23:37 per aracel-li »
No puc viure en un món on tu no hi siguis.

la iaia

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2996
  • Karma: 1090
    • Veure Perfil
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #34 el: 29 de Agost de 2013, 19:17:07 »
Avui he descobert un lloc italià, per anar,tenen productes i fan menjars, he comprat el preparat per la salsa arrabiatta! en tinc un per tú Aracel·li,, i m'han dit que si hi volem anar solament els hi hem de dir que volem tastar que el cuiner ens ho farà.
Rés no és mesquí ni cap hora és isarda

aracel-li

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2147
  • Karma: 1119
  • llegir ens fa lliures.
    • MSN Messenger - a.rieraferrer.@hotmail.com
    • Facebook
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #35 el: 30 de Agost de 2013, 07:57:41 »
Avui he descobert un lloc italià, per anar,tenen productes i fan menjars, he comprat el preparat per la salsa arrabiatta! en tinc un per tú Aracel·li,, i m'han dit que si hi volem anar solament els hi hem de dir que volem tastar que el cuiner ens ho farà.
.

 GRÀCIES.!!!!! Ets un sol.  ;D.
No puc viure en un món on tu no hi siguis.

kraiss

  • Adult
  • Destre
  • ***
  • Missatges: 675
  • Karma: 1587
  • ||*||
    • Veure Perfil
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #36 el: 30 de Agost de 2013, 10:16:10 »
Quina pinta que tenen! Amb les fotos sempre entren més ganes de fer les receptes, oi? mmmmm

aracel-li

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2147
  • Karma: 1119
  • llegir ens fa lliures.
    • MSN Messenger - a.rieraferrer.@hotmail.com
    • Facebook
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #37 el: 31 de Agost de 2013, 08:42:10 »

  Estic llegint El somriure de les dones. "La història que voldria explicar comença amb un somriure i s'acaba en un petit restaurant de Saint-Germain-des-Prés, on batega el cor de París, que té el prometedor nom de "Le temps des cerises"
I com no podia ser d'altra forma hi surten receptes de cuina:

  El "menu d'amour" d'Aurélie : Canonges amb advocats, xampinyons i nous de macadàmia amb vinagreta de patates.

  Ragout de xai amb llavors de magrana i patates gratinades.

  "Gâteaux au chocolat" amb parfait de taronges sanguines.

  "Curry d'agneau " de La Coupole
No puc viure en un món on tu no hi siguis.

la iaia

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2996
  • Karma: 1090
    • Veure Perfil
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #38 el: 31 de Agost de 2013, 10:38:10 »
Culleres, quin menú !!!!!!
Rés no és mesquí ni cap hora és isarda

clint

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2943
  • Karma: 4552
  • Alégrame el día
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #39 el: 07 de Setembre de 2013, 11:57:31 »
Un desdejuny per a demostrar que el convidat no es ningú:

"... una lastimosa exposición de objetos de papel, un vaso para el zumo de naranja, una taza alta con asas desplegables para el café, que despedían un olor a cables de PVC quemado, y un plato con un enorme bollo de Cheddar y canela frío, pringoso, repugnante y con aspecto de boñiga que sembraba el terror en el corazón de todos los hombres de aquella habitación que hubieran leído alguna vez un artículo sobre la placa arterial o los radicales libres. Aquél era, en su totalidad, el "desayono" del desayuno de trabajo."
(51)

Un desdejuny "campestre":

"...huevos, maíz molido, bollos, jamón ahumado... una trucha (...) los huevos revueltos, el humeante maíz molido (con un poco de mantequilla), los bollos calientes, el café de Nueva Orleans con achicoria: todos los nervios de su cuerpo ya estaban dispuestos para los aromas de ambrosía que estaban a punto de aparecer."
(168-169)

Un àpat a la plantació:

"(Además de sopa de tortuga recién cazada) el plato principal eran codornices servidas con la salsa secreta de la tía Bella y acompañadas de las lonjas más finas imaginables de jamón ahumado del tío Bud, puré de patatas, qungombí, col y judías verdes hervidas con grasa de jamón y servidas con aros de cebolla y vinagre, así como tres clases de pan: los bollos de la tía Berlla, pan de maíz y un pan muy sabroso mmamado Sally Lunn." (336)

El càtering del Coronel Popover:

"Los más fuertes de los entremeses fuertes eran su especialidad: unos cisnes esculpidos en hielo con colas de langosta peladas imitando las plumas. Las colas de langosata se disponían formando ondulaciones sobre el hielo."
(392)

Aqui, també el que es menja és  símbol de quina posició ocupes a la societat.

Todo un hombre. T. Wolfe
« Darrera modificació: 10 de Setembre de 2013, 10:54:05 per clint »

clint

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2943
  • Karma: 4552
  • Alégrame el día
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #40 el: 10 de Setembre de 2013, 11:01:16 »
Un desdejuny a una mansió de Valley Road:

"pan Sally Lunn, receta de Virginia. (...) Está delicioso con mermelada de ciruela... (...) El café es de Louisiana. Se llama Café du Monde. Está hecho con achicoria." (582)

Un sopar al restaurant Mordecai's:

"Martha pidió salmón ahumado sobre rectángulos de pan de ciabatta para empezar (...) y pargo sobre un lecho de hojas de col y pure de patatas con eneldo (...) Él pidió (...) unos tortellini al brodo, una especie de sopa, al parecer y, de plato principal, arroz: risotto con pulpitos." (648)

Todo un hombre; T. Wolfe



clint

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2943
  • Karma: 4552
  • Alégrame el día
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #41 el: 24 de Setembre de 2013, 19:27:34 »
A Sartoris, de W. Faulkner, sovint cacent "zarigüellas" dels arbres i se les mengen "tan campantes".

la iaia

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2996
  • Karma: 1090
    • Veure Perfil
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #42 el: 24 de Setembre de 2013, 19:50:23 »
A Doble parelles, de  Montse Banegas, es fan un tip de menjes "selectes" rissotto amb gambes, ostres, magrets d'ànec, i altres minucies, però m'ha cridat l'atenció que perquè les copes dels vins no quedin entel·lades les renten amb aigua mineral i una gota de detergent! ho hauré de provar; m'empipen les copes tacades i les meves no entren bé al rentaplats.
Rés no és mesquí ni cap hora és isarda

viu i llegeix

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • Missatges: 2630
  • Karma: 3084
  • Somriu, que si llegeixes és que ets viu
    • Veure Perfil
    • Viu i llegeix
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #43 el: 26 de Setembre de 2013, 08:39:26 »
ves que no sigui com en els anuncis de la tele, on tot queda net només d'acostar-hi un drap!!!!

normalment el que taca és la calç de l'aigua... això de l'aigua mineral no és mala idea. Amb aigua molt calenta queden menys tacades ja que s'asseca més ràpid i la calç es deu atabalar i es deu evaporar amb l'aigua.

Carla

  • Adult
  • Gat vell
  • *****
  • *
  • Missatges: 4844
  • Karma: 2782
  • Res no és mesquí, ni cap hora és isarda.
    • Veure Perfil
    • Correu
Re:llibres que parlen de cuina
« Respondre #44 el: 26 de Setembre de 2013, 18:50:42 »
El Ql? és un espai amplíssim de saviesa popular, casolana, i alta cultura  ;) Provaré els vostres consells per fer transparents les meves copes...

PER PARTICIPAR EN EL FÒRUM, PRIMER T'HAS D'IDENTIFICAR O REGISTRAR-T'HI
 

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr