Més llibresBiblioteca QL

Frankenstein
Frankenstein

Shelley, Mary W.

L’argument és ben conegut: un ésser creat en un laboratori, amb un cos d’aparença esgarrifosa, que provoca por i rebuig només mirar-lo. Un ser, però, que és capaç d’estimar i és capaç de despertar afecte a tot aquell qui supera l’horror de la seva imatge. Darrera l’aparença de monstre hi ha una criatura tendra que només ha conegut rebuig i no entén per què.

Relata una vella història de la humanitat: la por a allò que és desconegut i diferent, el rebuig a les aparences. La història de qui, per ser diferent es veu rebutjat i no té la oportunitat de demostrar que és capaç d’estimar i compartir

S’ha de llegir sense el prejudici de les versions cinematogràfiques, que no tenen res a veure amb l’ànima d’aquesta història. És un relat trepidant d’emocions, fresc i amb una temàtica totalment actual. Les paraules del monstre poden ser les de qualsevol marginat de la societat:” M’heu privat de l’alegria sense haver comès cap mal: Arreu on miro veig felicitat de la que jo sóc l’únic que n’està exclós. L’aflicció m’ha convertit en dimoni. Feu-me feliç i tornaré a ser virtuós”

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 30-04-2013

Ressenya escrita per
viu i llegeix
Valoració: 7,91 (75 vots)
Gènere: Novel·la
Drama, Terror, Ciència-ficció, Fantasia
Al prestatge de 44 quellegistes
Al e-reader de 2 quellegistes
L'han llegit 58 quellegistes
El volen llegir 14 quellegistes
Es a les llistes

Fes-ho córrer

Pots llegir i escriure sobre aquest llibre i/o l'autor en els fils de discussió següents:

6 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

 • Una història molt trista, a estones tendre a estones molt dura. La vaig llegir amb 13 anys i va ser un llibre que em va fer patir però que em va agradar moltíssim. És una lesctura obligada.

  (emmamelo)

  Valoració: Si1 No0

 • La història de qui, per ser diferent es veu rebutjat i no té la oportunitat de demostrar que és capaç d'estimar i cmpartir

  (viu i llegeix)

  Valoració: Si0 No0

 • Les conseqüències de quan es juga a ser Déu.

  (La Mentidera)

  Valoració: Si0 No0

 • Una història de rebuig, però també de bogeria. No entenc com un cor pur, al ser rebutjat, decideix portar el mal fins a l'extrem.

  (Ivan B C)

  Valoració: Si0 No0

 • Un text imprescindible per a qualsevol aficionat a lectura. Retrata a la perfecció els perills de jugar a fer de déu i tot la maldat que un ésser pot dur a terme davant de la incomprensió i el rebuig.

  (Emboirat)

  Valoració: Si0 No0

 • Una perspectiva interessant de la vida parcialment artificial (parteix de parts de cosos humans). M'agrada el punt de vista de l'autora, però no hi coincideixo. Un clàssic imprescindible.

  (Santi Gomà)

  Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr