Més llibresBiblioteca QL

La veritat sobre el cas Harry Quebert
La veritat sobre el cas Harry Quebert

Dicker, Joël

A Nova York, la primavera del 2008, mentre a Amèrica comença a sentir-se ja el rum-rum de les eleccions presidencials, Marcus Goldman, un jove escriptor d’èxit, viu moments d’angoixa: és incapaç d’escriure la nova novel•la que ha d’entregar al seu editor d’aquí a pocs mesos.
Quan ja està a punt d’esgotar-se el termini, de cop i volta trontolla tot: el seu gran amic i antic professor a la universitat, Harry Quebert, un dels escriptors més respectats del país, ha de retre comptes amb el passat. L’acusen d’haver assassinat l’any 1975 una noia de quinze anys amb qui va tenir una relació amorosa, la Nola Kellergan.
Convençut de la innocència d’en Harry, en Marcus ho deixa tot per anar-se’n a Nova Hampshire a investigar el cas. De seguida es veu superat pels esdeveniments: la investigació no va enlloc i a més rep amenaces. Per demostrar la innocència d’en Harry i salvar la seva carrera d’escriptor, ha de trobar la resposta a tres preguntes: ¿Qui va matar la Nola Kellergan? ¿Què va passar a Nova Hampshire l’estiu del 1975? ¿I com s’escriu una novel•la d’èxit?

Sota un aire de thriller americà, La veritat sobre el cas Harry Quebert és una reflexió sobre Amèrica, sobre els defectes de la societat moderna, sobre la literatura, sobre la justícia i sobre els mitjans de comunicació.

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 23-07-2013

Ressenya escrita per
Pep Urgell
Valoració: 7,87 (59 vots)
Gènere: Novel·la
Negra (policíaca, intriga)
Traducció de:
Imma Falco
La Campana (2013)
Al prestatge de 30 quellegistes
Al e-reader de 11 quellegistes
L'han llegit 62 quellegistes
El volen llegir 25 quellegistes
Es a les llistes

Fes-ho córrer

Pots llegir i escriure sobre aquest llibre i/o l'autor en els fils de discussió següents:

17 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

 • Molt aconsellable com a bona lectura d'evasió. Et manté l'atenció i et dóna sorpreses fins a les darreres planes. Intrigant i relaxant al mateix temps.

  (cala trons)

  Valoració: Si3 No0

 • Molt bon llibre. Et manté ben enganxat fins al final. Quan creus que n'has tret l'entrellat de tot plegat, et dóna un altre gir que t'ho capgira tot i així fins al final. Molt aconsellable.

  (Daniela1)

  Valoració: Si1 No0

 • És una novel·la molt completa i entretingudíssima. No només enganxa la trama, també molt bé els personatges, la vida americana i la relació mestre-alumne. Val molt la pena!

  (turmix)

  Valoració: Si1 No0

 • No l'he pogut deixar fins acabar-lo en quatre dies! Enganxa i entreté, i els personatges els veig molt ben trobats: l'América més provinciana, l'enlluernament, la recerca de la glòria i la felicitat..

  (Marple)

  Valoració: Si1 No0

 • Magnific, no deixa de sorpendre't: ets testimoni dels diferents llibres possibles, tots rodons, fins i tot quan ja l'has acabat, encara et sorprens adonan-te de l'arquitectura de la novela.

  (Blue)

  Valoració: Si1 No0

 • M'ha agradat. Es repeteix una mica. No es pot deixar, et te sempre pendent de la página següent.

  (Krtu)

  Valoració: Si0 No0

 • Distret i amè. M'ho he passat molt bé llegint-lo.

  (aracel-li)

  Valoració: Si0 No0

 • M 'ho estic passant molt be m 'agrada!!

  (puntpetit)

  Valoració: Si0 No0

 • No em va agradar gens, encara que el vaig llegir tot, perque fins al final no es descubreix qui es el/la los/las assessi

  (Nuvol)

  Valoració: Si0 No0

 • Totalment aconsellable als addictes a la novel·la negra!

  (reblua)

  Valoració: Si0 No0

 • Em va enganxar, una bona lectura, entretinguda, d'aquest estiu.

  (Violinista)

  Valoració: Si0 No0

 • El millor llibre que he llegit l'últim any. L'he recomanat i l'he regalat. T'enganxen els personatges i la trama.Quan creus que ja saps què ha passat doncs... no: un altre gir.

  (blau)

  Valoració: Si0 No0

 • És un thriller amb moltes sorpreses i cops d'efecte. De ben segur que en sortireu exultants pel raig d'adrenalina que l'autor li ha injectat. La seua lectura me va enganxar.

  (pobrusca)

  Valoració: Si0 No0

 • MOlt recomanable, entretingut, fàcilment enganxa perquè et té sempre amb novetats i no pots parar de llegir-lo fins arribar a saber tota la veritat.

  (critsina)

  Valoració: Si0 No0

 • Enganxa i manté la intriga fins al darrer capítol. Personatges i situacions una mica tòpics, però l'arquitectura de la novel·la, amb dos temps i canvis de narrador, és original i està ben resolta.

  (Thomas)

  Valoració: Si0 No0

 • Trama i personatges que enganxen (i molt!) però em va sorprendre per girar al voltant de l'amor i la solitud, la relació humana entre els escriptors i la visió del món editorial

  (iluro)

  Valoració: Si0 No0

 • Ben plantejat, ben desenvolupat. Manté la tensió i la intriga. L'autor Es permet donar lliçons de metaliteratura. Mol recomanble.

  (elveidedalt)

  Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr