Més llibresBiblioteca QL

L'altra
L'altra

Rojals, Marta

La Nona i en Nel són una parella que ronda els 40. Ella va estudiar física però treballa en un estudi de disseny gràfic que les passa putes per culpa de la crisi, no hi ha feina i la que hi ha es paga a 120 dies. L'Anna va fent però, té la confiança de la Cati, la seva cap, una dona a prop dels 60 que cuida en Lluís, el seu ex amb una malaltia terminal, malgrat que ell la deixés per una de més jove que s'ha esfumat tan aviat com la malaltia ha aparegut. En Nel és periodista i a ell com a molts companys de la redacció sí que els arriba el torn de quedar-se sense feina. Quan en tenien trenta tenien més estabilitat econòmica que no pas ara que els quaranta ja treuen el cap per la porta. L'Anna acostumada a fer la seva es troba en Nel tot el dia per casa i quan s'hi va acostumant, de sobte, la germana d'en Nel s'instal·la durant una temporada a viure amb ells.

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 02-03-2014

Ressenya escrita per
turmix
Valoració: 6,72 (36 vots)
Gènere: Novel·la
Drama
RBA-La magrana (2013)
Al prestatge de 15 quellegistes
Al e-reader de 4 quellegistes
L'han llegit 37 quellegistes
El volen llegir 3 quellegistes
Lectura compartida

Fes-ho córrer

Pots llegir i escriure sobre aquest llibre i/o l'autor en els fils de discussió següents:

9 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

 • Real, divertit, dolorós i sobretot molt molt ben escrit. És un plaer tenir entre les mans llibres que t'absorveixen des de la primera pàgina.

  (yovima)

  Valoració: Si1 No0

 • Novel•la crua i dura, real com la mateixa vida, i que et deix un regust... Tot i així recomano llegir-la.

  (Biaix)

  Valoració: Si1 No0

 • Encara que en la primera meitat no acaba de convèncer, la prosa i sobre tot el diàleg extern i intern la fa molt fàcil de llegir, hem d'esperar fins a l'últim quart de llibre per saber on ens portarà.

  (gioconda)

  Valoració: Si1 No0

 • Ben construïda. L'autora té gran habilitat pels diàlegs. Final sorprenent. Irònica i còmica de vegades, crua també. Valors nihilistes. Estil original que perd claredat. T’atrapa fins al final.

  (IldeCP)

  Valoració: Si1 No0

 • Novel·la plena de flashbacks ambientada en el moment de crisi actual i centrada en la generació dels que tenen 30-40 anys. Ploma lleugera, diàlegs vius i girs inesperats.

  (Carbonerajove)

  Valoració: Si1 No0

 • Intel·ligent, realista i punyent alhora amb la societat actual i, sobretot, plenament addictiva fins a l'últim gir d'una història que pot provocar síndrome d'abstinència al lector.

  (iluro)

  Valoració: Si1 No0

 • realista, absorbent i molt ben construïda, per posar-hi alguna pega diria que el personatge de'n Nel el trobo poc creïble, tot i això una gran novel.la

  (dupond)

  Valoració: Si0 No0

 • Una trama feta a força de flashbacks; neguits i renúncies. Una novel.la generacional; amb un estil fresc i atrevit. El final, sorprén; però decep alhora. Sabeu que dimarts tenim xat amb l'autora?

  (elveidedalt)

  Valoració: Si0 No0

 • Un llibre que sense aquest final no m'hagués agradat. El final li dóna sentit a tota l'obra i sobretot t'apropa a l'Anna, un personatge principal que a mi em va costar de fer-me meu.

  (irmaladouce)

  Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr