Més llibresBiblioteca QL

Estudi en escarlata
Estudi en escarlata

Conan Doyle, Arthur

Es el primer relat de Sherlock Holmes i el seu inseparable amic el doctor Watson.
Un llibre imprescindible per que tingi curiositat en coneixer a Holmes.
Si el coneixes ja sempre més ets incondicional d'ell.

Metge fracassat als mars polars i a l'Àfrica, ocultista sense clientela suficient a Alemanya, obligat per la necessitat, Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930), després d'un seguit de publicacions sense gaire èxit en revistes, el 1888 irromp amb A Study in Scarlet en el relat de tipus detectivesc que el farà famós. Si bé en el moment de la seva aparició, Estudi en escarlata no va aconseguir un ressò esclatant, va atraure tot seguit l'atenció dels editors nord-americans, de tal manera que el 1889 ell i Oscar Wilde van ser invitats a escriure un relat cadascun per al Lippincott's Magazine: Wilde hi publicà The Portralt of Donan Gray, i Doyle, The Sign of Four, que el 1890 fou editat en llibre a Londres i reimprès diverses vegades. Estudi en Escarlata conté dos relats diferenciats. En el primer, després del capítol dedicat a presentar-nos les figures de Sherlock Holmes i el seu inseparable doctor Watson, Sir Arthur Conan Doyle planteja el cas de l'assassinat d'Enock J. Drebber, de Cleveland, Ohio (EUA), i de les investigacions que porta a terme Sherlock Holmes, per encàrrec dels inspectors Gregson i Lestrade de Scotland Yard. A la segona part, titulada En el país dels sants, Doyle ens explica els antecedents del cas resolt per Holmes: la història que donarà com a resultat els assassinats a Londres en clau de novella d'aventures, situada a Salt Lake City, capital dels mormons, als EUA.

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 31-07-2012

Ressenya escrita per
mariajosep
Valoració: 7,36 (22 vots)
Gènere: Novel·la
Negra (policíaca, intriga)
Al prestatge de 14 quellegistes
Al e-reader de 2 quellegistes
L'han llegit 21 quellegistes
El volen llegir 2 quellegistes

Fes-ho córrer

2 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

  • Val molt la pena llegir-lo, però el principi de la segona part del llibre se'm va fer molt pesada. La resta del llibre és fantàstic.

    (Ashlar)

    Valoració: Si0 No0

  • Molt bona. Pel meu gust, la millor novel·la de Holmes. La facilitat amb que Doyle construeix un escenari als Estats Units és extraordinari. Personatges i situacions es fan creïbles i enganxen molt.

    (Santi Gomà)

    Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr