Més llibresBiblioteca QL

A la platja de Chesil
A la platja de Chesil

McEwan, Ian

L'Edward i la Florence s'acaben de casar. De fet, s'han casat aquest matí mateix i ara tot just estan sopant a l'hotel on passaran la seva nit de noces, allà, als peus de la platja de Chesil. Som a principis dels anys seixanta i per ells tot és desconegut, tots dos són verges i la nit, com la resta de vida que han promès passar plegats, s'obre davant d'ells plena de misteris, expectatives, pors, inseguretats. Amb l'estil angoixant i detallat a què McEwan ens té avesats, A la platja de Chesil assoleix una tensió dramàtica esplèndida. Construïda a partitr de la contraposició dels pensaments del nuvi i la núvia, dos personatges que s'enfronten a una nova vida, l'obra manté el pols des de la primera línia i fins al final, i deixa el lector amb la sensació que McEwan té un domini extraordinari de l'art d'explicar la vida a partir dels gestos mai fets i les paraules no dites.

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 25-07-2012

Ressenya escrita per
lilacwine
Valoració: 7,67 (49 vots)
Gènere: Novel·la
Romàntica
Al prestatge de 11 quellegistes
Al e-reader de 1 quellegista
L'han llegit 32 quellegistes
El volen llegir 5 quellegistes

Fes-ho córrer

Pots llegir i escriure sobre aquest llibre i/o l'autor en els fils de discussió següents:

9 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

 • Una història d'amor marcada per la incapacitat de comunicació. La prosa senzilla i directa que utilitza l'autor el fa molt fàcil de llegir. Per a mi, és una altre obra mestra de Ian McEwan

  (viu i llegeix)

  Valoració: Si2 No0

 • Per mi la millor de l'autor. Tal i com va dir l'eduardo Mendóza, "no li sobra cap paraula". Sublim

  (aequitas)

  Valoració: Si1 No0

 • La prosa de McEwan és més magistral que mai, aconsegueix el delicat i sorprenent equilibri entre la indiferència i la simpatia, i amb el seu to desperta una profunda compassió envers als personatges.

  (SATIE)

  Valoració: Si1 No0

 • Molt recomanable. Molt detallista. Tot el que passa només en una nit...Tracta sentiments molt delicats d'una parella, tema molt recurrent però magistralment treballat.

  (peronella32)

  Valoració: Si1 No0

 • Magnífica novel.la amb una tensió emocional quasi palpable.Inclou diversos temes,"el primer cop", el pes dels traumes del passat a la vida de les persones, la incapacitat de transmetre els sentiments.

  (marideoz)

  Valoració: Si0 No0

 • Molt bona. Recomenable al cent per cent. Emotiva,reflecteix una època en la que els silencis dominan els discursos en les relacions d'amor i sexe en la parella.

  (RICARD50)

  Valoració: Si0 No0

 • Si bé a l'inici costa d'engegar, després és un torrent d'emocions que et fan posar les mans al cap. M'agrada l'absoluta fidelitat del personatgeg masculí malgrat tot el que ha passat.

  (ziggy_stardust)

  Valoració: Si0 No0

 • Magnífic estil per narrar una època i unes circumstàncies centrades en la manca de comunicació.

  (iluro)

  Valoració: Si0 No0

 • McEwan aconsegueix una delicadesa i crueltat sorprenents a l'hora de descriure la sexualitat i intimitat dels joves. La senzillesa estilística amb la que aborda el conflicte, la fa recomanable!

  (elia6)

  Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr