Més llibresBiblioteca QL

Les aventures de Sherlock Holmes (I)
Les aventures de Sherlock Holmes (I)

Conan Doyle, Arthur

Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930), escocès de naixement, es va doctorar en Medicina a la Universitat d'Edimburg, i va aconseguir el títol nobiliari, no a conseqüència de la seva activitat literària sinó amb motiu de la seva actuació a la guerra d'Afganistan, en la qual -igual que el famós doctor Watson- va ser ferit en una cama. Precisament la poca sort en l'exercic de la medicina l'induí a dedicar-se a la literatura.
Començà la carrera literària publicant històries de misteri en diverses revistes i magazines, i el 1887 es féu famós amb la seva primera novel·la Estudi en escarlata. La fama de Conan Doyl va refermar-se, augmentar i estendre's arreu amb altres obres protagonitzades sempre per Sherlock Holmes i el seu biògraf i ajudant inseparable, l'esmentat doctor Watson.
A partir del juliol de 1891 començaren a publicar-se a "The Strand Magazine", de Londres, els dotze relats que posteriorment Conan Doyle recollirà en The adventures of Sherlock Holmes (1892. D'aquest recull procedeixen precisament els sis contes inclosos en aquest primer volum de Les aventures de Sherlock Holmes.

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 20-08-2012

Ressenya escrita per
Ros
Valoració: 7,85 (10 vots)
Gènere: Contes i relats
Històrica, Negra (policíaca, intriga), Aventures
Al prestatge de 9 quellegistes
Al e-reader de 1 quellegista
L'han llegit 14 quellegistes
El vol llegir 1 quellegista
És a la llista

Fes-ho córrer

2 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

  • Tot un clàssic. Casos molt originals que Sherlock resol gràcies al seu agut enginy i l'ajuda incondicional del seu company Watson. Em va agradar un munt. Em va enganxar tot i ser contes independents.

    (lletraescrita)

    Valoració: Si0 No0

  • Aquest llibre explica alguns dels millors casos del detectiu. No deixeu de llegir Escàndol a Bohèmia i el Club dels Pèl-rojos.

    (Ashlar)

    Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr