Més llibresBiblioteca QL

Jo confesso

Cabré, Jaume

Si la botiga d’antiguitats de la família és tot un univers per al petit Adrià, el despatx del seu pare és el centre d’aquest univers, i el tresor més preuat de tots és un magnífic violí del segle XVIII al voltant del qual giren moltes històries d’aquesta novel·la de novel·les. Jo confesso és una llarga carta d’amor d’algú que ha hagut de jugar sol durant molts anys, entre llibres vells i secrets inconfessats; d’algú que ha estimat de manera incondicional; d’algú que se sent culpable d’una mort violenta, i d’algú que no entén el mal que recorre la història d’Occident.

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 11-11-2012

Ressenya escrita per
sora91
Valoració: 8,25 (138 vots)
Gènere: Novel·la
Proa (2011)
Al prestatge de 96 quellegistes
Al e-reader de 15 quellegistes
L'han llegit 139 quellegistes
El volen llegir 52 quellegistes
Es a les llistes

Fes-ho córrer

Pots llegir i escriure sobre aquest llibre i/o l'autor en els fils de discussió següents:

26 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

 • La dolça melangia que despren aquesta obra d'art m'ha fet fer allò que encara mai havia fet. Començar a rellegir un llibre tan bon punt l'havia acabat. Llibre obligatori de relectura.

  (elmeumón)

  Valoració: Si5 No0

 • És una narració exhaustivament lligada, amb llenguatge auster i precís, on tot encaixa com en un gran puzle. S’agraeix molt una novel•la en llengua catalana de tan gran nivell.

  (capaltard)

  Valoració: Si3 No0

 • El millor llibre que he llegit als darrers anys. Hi havia moments que em venien ganes d'aplaudir! I algun altre capítol el vaig passar amb un nus a la gola.

  (BlackClot)

  Valoració: Si3 No0

 • Amb aquest llibre, Jaume Cabré es mostra tot un enginyer de l'escriptura : exacte, un engranatge molt complex que que no grinyola, magnífic!

  (Carla)

  Valoració: Si2 No1

 • Una disecció emocional, precissa, terrible en molts moments, però profundament lúcida i - jo crec que esperançada malgrat tot - de l'ànima humana. Imprescindible, una obra necessària.

  (sam wood)

  Valoració: Si2 No0

 • Obra mestre. Si hi han llibres que mereixen ser rellegits, aquest és sens dubte el primer de la llista.

  (aracel-li)

  Valoració: Si2 No0

 • Un llibre fantàstic que m'ha fet admirar profundament al seu autor. Quin cap, Déu meu! Com entrelliga totes les històries! Això sí, s'ha de llegir en calma.

  (Martilla)

  Valoració: Si2 No0

 • És un altre bon llibre del Jaume Cabré. De lectura no massa fàcil però que si hi vas entrant, t'entusiasma. Pel meu gust, molt recomanable

  (cala trons)

  Valoració: Si1 No0

 • Novel.la exelent :)

  Valoració: Si1 No0

 • En Jaume Cabré és un geni de la literatura. Amb aquesta novel.la s'ha superat a ell mateix. M'ha agradat molt, us la recomano vivament.

  Valoració: Si1 No0

 • Una peça perfecta de rellotgeria on totes les peces van encaixant a conveniència de l'autor i no abans. Tot el mecanisme ben lubricat amb personatges que et toquen la fibra sensible. Cal llegir-la

  (sora91)

  Valoració: Si0 No0

 • És un llibre dur i en certs moments difícil de seguir, però m'ha enganxat, m'ha torbat i m'ha fet pensar.... Des del meu punt de vista, molt i molt millor que pa negre. Gràcies Jaume Cabré.

  (mabello)

  Valoració: Si0 No0

 • Després de molt temps m'ha enganxat veritablement. Una noel.la com abans però amb una narrativa d'ara.

  (Harmonia)

  Valoració: Si0 No0

 • Totalment d'acord amb "elmeumón", jo també l'he tornat a començar en acabar-lo. Des del primer moment t'enganxa. Quina manera de lligar personatges, històries, actes de fe per damunt del be i del mal

  (GIBOLHODER)

  Valoració: Si0 No0

 • És un gran llibre que en uns dies passarà a un racó de la memòria, pq malauradament no m'ha deixat aquell regust apasionat de les històries que no s'obliden. Tot i així, el recomano al 100%.

  (Ivan B C)

  Valoració: Si0 No0

 • Em va agradar moltíssim aquesta novel·la, i també totes les altres que he llegit d'en Jaume Cabré. És un gran escriptor. Moltes felicitats Sr Cabré.

  (pilar323)

  Valoració: Si0 No0

 • És una novel·la grandiosa, d'una qualitat literària impecable, tot i que crec que s'allarga en excés.

  (Emboirat)

  Valoració: Si0 No0

 • He escrit moltes línies per parlar de “Jo confesso”, però crec que no val la pena posar aquí tot el que en penso, només diré quatre coses ( o cinc): 1) De les històries de l’Amani i la Gertrud en parlaré un altra dia, o no. 2) De les grans vendes i èxit a Alemanya també. 3) De la promesa que em vaig fer un dia de no comprar best-sellers intentaré portar-la a terme, encara que sigui difícil. 4) De les 9 línies en llatí a les pàgines 720-721, també diré alguna cosa quan les tradueixi . 5) El llibre és un rotllo de collons, bé, a mi no m’ha agradat gens. Només m’ha agradat una frase de la página 222: “ … amb aquell plor agredolç que fa les llàgrimes molt picants perquè estan fetes d’una barreja de ràbia i de pena”.

  (biblioaprenent)

  Valoració: Si0 No3

 • Dificil d'entrar-hi, però un cop entres al seu univers, l'engranatge precís del llenguatge t'enganxa

  (viu i llegeix)

  Valoració: Si0 No0

 • M'ha fet gràcia el recurs de barrejar personatges de diferents històries. Per exemple, quan l'autor vol dir que un inquisidor i un nazi eren, en essència, el mateix, els lliga barrejant els seus noms.

  (smonteagudo)

  Valoració: Si0 No0

 • Esperava durant tot el dia el moment d'obrir els fulls d'aquest meravellós llibre i gaudir una per una de les paraulas que l'omplien. De ben segur que el tornaré al llegir, d'ací un temps.

  (isabeletagr)

  Valoració: Si0 No0

 • Ha mi personalment m'agrada molt aquesta historia com totes les de jaume cabré , es un autor que m' agrada desde sempre :)

  (Betlan)

  Valoració: Si0 No0

 • M'he plantat a la plana 250. No m'ha agradat gens ni la seva forma d'escriure, ni el seu lèxic, ni l'estructura de la novel·la. A més de tot això i més important, no m'ha distret, m'avorria.

  (Gelidenc)

  Valoració: Si0 No0

 • La vertiginosa virtuositat de Jaume Cabré es fa més que evident en aquest llibre el qual recomano ferberment. Un trencaclosques enginyós amb un missatge inesperat i molt profund que sorprén.

  (Copalta)

  Valoració: Si0 No0

 • No trobe les paraules. He llegit "Jo confesso" dues vegades i no descarte una tercera visita.

  (pocatraça)

  Valoració: Si0 No0

 • Un llibre extraordinari on Jaume Cabré desplega tota l'evolució dels seus recursos. Magistralment escrit, ens endinsa en una novel.la sorprenent. Sense cap dubte, una gran obra que s'ha de rellegir.

  (Confiteor)

  Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr