Més llibresBiblioteca QL

Solitud
Solitud

Català, Víctor

Solitud és un dels títols fonamentals de la narrativa modernista i la novel·la més important de l'escriptora de l'Empordà, Caterina Albert, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català. L'obra es centra en el trasbals interior d'una dona, la Mila, provocat per la insatisfacció de la convivència amb el seu marit, un home gandul i abúlic amb qui ha de seguir, a contracor, per tenir cura d'una ermita en una muntanya solitària i esquerpa.

Si detectes algun error o coneixes alguna nova traducció, sisplau fes-nos-ho saber aquí.

Data actualització fitxa 04-11-2013

Ressenya escrita per
QL
Valoració: 7,98 (284 vots)
Gènere: Novel·la
Al prestatge de 65 quellegistes
Al e-reader de 2 quellegistes
L'han llegit 108 quellegistes
El volen llegir 27 quellegistes
Es a les llistes

Fes-ho córrer

17 membres de Què llegeixes diuen d'aquest llibre:

 • Llegeix el llibre per seguir el camí de la protagonista mentres es va cercant a ella mateixa. Tu també pots trobar alguna cosa... A mi em va agradar

  (laura_euskal)

  Valoració: Si1 No0

 • No em pensaba que una novel-la escrita fa cent anys m·agrades tant. Penso que Solitud es un gran llibre molt ben escrit.

  (A.L.V)

  Valoració: Si1 No0

 • Fa anys que la vaig llegir i, encara la recordo. Perfecta descripció de sentiments i de paisatge. Una meravella de la literatura catalana. Totalment recomanable.

  (Sarcocapnos)

  Valoració: Si1 No0

 • Sincerament, es dels llibres més aburrits que m'he llegit em va costar molt acabarme'l

  (inadaptat)

  Valoració: Si1 No2

 • Solitud expressa, com fan molts altres llibres, el xoc entre el món urbà i el món rural (encara que parli de 100 anys enrere). És un salt endavant en la vida de la Mila on troba el que no esperava.

  (ziggy_stardust)

  Valoració: Si1 No0

 • A part de ser una autèntica joia pel llenguatge i les descripcions, la història de la Mila és genial. Una dona que de cop se n'adona que està sola al món i que sols ella té les regnes de la seva vida.

  (unnilenni)

  Valoració: Si1 No0

 • Història d'una vida explicada amb petites joies del llenguatge. Imprescindible.

  (lunii)

  Valoració: Si1 No0

 • També fa anys que la vaig llegir i em va agradar molt. Sents la solitud d'aquella dona, veus les valls i muntanyes com si les tinguéssis al davant, sents els sentiments d'ells ...

  (cala trons)

  Valoració: Si0 No0

 • Va ser una de les meves lectures obligades a la facultat i crec que ha superat el pas del temps. Aquesta solitud encara forma part de moltes vides encara que estigui en un context diferent.

  (Nirasta)

  Valoració: Si0 No0

 • Veure com va evolucionant el personatge de la Mila et permet veure la seva visió del canvi que ha de fer en la seva vida i el què li passa. A mi també em va agradar

  (cat_91)

  Valoració: Si0 No0

 • Realment la descripció de la solitud és una meravella.

  Valoració: Si0 No0

 • fa molts anys que el vaig llegir, em va deixar un bon record sobretot pel llenguatge i les descripcions, recordo que em semblava estar jo en la munyanya

  Valoració: Si0 No0

 • És magnífic, el llibre que més m'ha agradat, potser perquè el vaig acabar ahir.L'evolució de la Mila i el paisatge, les rondalles del pastor, els munts de vocabulari descriptiu la fan una obra mestra.

  (Charles Dexter Ward)

  Valoració: Si0 No0

 • Es una novel-la exquisida no ha passat, es pot llegir avui i la segueixes trobant bona. De l'autora no podem llegir gaire cosa mes, igual que de Carmen Laforet que va guanyar el Nadal i em sabut res

  (PAPI)

  Valoració: Si0 No0

 • Em vaig enamorar del Pastor, de les seves històries, dels seus paisatges, de la seva llengua... Com la Mila. I vaig odiar l'Ànima i aquell tros de marit! Caterina Albert va escriure una gran obra.

  (Clara Ros)

  Valoració: Si0 No0

 • Un classic imprescindble. Per tot el qui valori l'estil, es una de les novel.les mes poetiques que s'han escrit en catala.

  (Roser1)

  Valoració: Si0 No0

 • M'encanta! Des de la primera vegada que me'l vaig llegir, m'encanta. L'evolució de la Mila és interessant i, potser, és el que més m'ha agradat... el final d'aquesta evolució.

  (laheavy)

  Valoració: Si0 No0

Mes llibres

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr