Llistes

Mostrant de 1 a 10 de 11 disponibles

RSS

Els millors llibres de por

Busquem els millors llibres de terror per poder gaudir d'una lectura de mort! Ho estem fent als tres fòrums així que us animem molt a participar-hi!

Recordeu que:

a) hem de vigilar que el nostre títol ningú l'hagi posat abans a la llista.

b) que estigui a la Biblioteca QL i si no hi és, l'afegim!

c) es poden votar tots els llibres que hagin posat els quellegistes i segons els vots veurem quins són els top 10 o els top 20 o els top 100!

 [ + Més ]

Fes-ho córrer

Els millors llibres de viatges

 

Viatjar és una de les millors coses que es pot fer a la vida, veritat? Conèixer llocs diferents, gent diferent, cultures diferents que ens fan enriquir-nos com a persones. De vegades, però, no cal agafar ni un vaixell ni un avió per viatjar... ja ens enteneu, oi?

Aquí us proposem fer la Llista dels millors llibres que parlin de viatges. Tothom pot afegir-hi el seu! Teniu en compte que:

•ningú no hagi posat el llibre a la llista abans.

•ha de ser a la Biblioteca QL i si no hi és, afegiu-l’hi!

•es poden votar tots els llibres que hagin posat els quellegistes. Segons els vots veurem quins són els top 10 o els top 20 o els top 100!

 

 

 [ + Més ]

Fes-ho córrer

El millor llibre del 2013

Quin ha estat el millor llibre que has llegit aquest any? Apunta'l a la llista i vota els dels altres si t'han agradat! Entre tots buscarem els millors llibres que hem llegit aquest 2013!

 [ + Més ]

Fes-ho córrer

Quina és la teva frase preferida d'"El Petit Príncep"?

Com bé sabeu, volem acabar l'any amb un gran homenatge a El Petit Príncep que l'abril d'aquest any va fer 70 anys de la seva primera publicació. 

Un llibre que es llegeix i rellegeix per generacions i generacions esdevé un clàssic per la seva intemporalitat. Doncs per recuperar aquesta obra i no oblidar-nos que l’essencial és invisible als ulls, us proposem fer una llista de les millors frases que apareixen a El Petit Príncep

 

 

 [ + Més ]

Fes-ho córrer

El poema de la meva vida!

Tothom té un poema al cap. Tothom duu un poema al cor. Quin és el teu? O els teus? Quin poema o poemes t'agradaria tenir en una antologia perfecte?

Recorda que no es tracta de fer l'antologia més llarga del món, sinó la més consistent i consensuada: no t'oblidis, doncs, de votar els suggeriments dels altres quellegistes.

Com fer-ho: com que la Bibioteca QL no té "poemes solts", aquí has d'escriure tu el títol i autor complets. Segueix l'exemple, sisplau: "Títol del poema en cometes", Autor amb Nom i Cognom

Busquem els 10, els 20, els 30 poemes imprescindibles. Afegiu i voteu!

 

I el 21 de març: Dia Mundial de la Poesia

 

(Imatge: Poema visual de Joan Brossa)[ + Més ]

Fes-ho córrer

Llibres imprescindibles d'escriptores imprescindibles!

El dia 8 de març és el dia de la dona treballadora. Mica en mica, han anat derivant a versions diverses i aquest dia serveix per reinvindicar qüestions d'igualtat, de llibertat, de democràcia i, malauradament, encara per reinvindicar la defensa de la dona de ple drets aquí i arreu. Afortunadament, la literatura avui per avui queda exempta de discriminacions, però tot i això ens plau reivindicar les escriptores que ens han fet passar hores de lectura extraordinàries.[ + Més ]

Fes-ho córrer

Busquem els millors títols de Negra i criminal!

Ja tornem a tenir aquí el mes més negre de l'any! El mes de febrer comença sempre amb la setmana negra de Barcelona que, aquest any ha comptat amb un teloner de luxe com és la Setmana negra de Tiana. I com ja vam fer l'any passat, ens agrada fer la llista dels millors de la negra, siguin nous o clàssics, siguin traduccions o catalans. Esmoleu el criteri i voteu!

[Nota: recordeu que si el llibre no és a la Biblioteca QL, és el moment d'entrar-lo! Si és prou bo com per ser a la llista, llavors és que és imprescindible a la nostra biblioteca! Gràcies!][ + Més ]

Fes-ho córrer

Què llegiràs aquests dies de Nadal?

Quin o quins llibres llegiràs aquest Nadal? Fem llista i comprovem una vegada més que hi ha tants llibres com lectors i que cadascú té el seu! Fem la llista oberta per si de cas encara no fos a la biblioteca.


La foto és de @sara_schiele que ens l'ha cedit per penjar-la al QL![ + Més ]

Fes-ho córrer

Llista del Club de la Bona Lletra de Catalunya ràdio

El Club de la Bona Lletra és un programa de Catalunya Ràdio que pretén fer-se ressò del moviment al voltant dels llibres que estan generant els clubs de lectura arreu de Catalunya tant des de les biblioteques com des dels fòrums virtuals de webs com el Què llegeixes.

Des del 21 de juliol i durant 7 cap de  setmanes, els lectors, de la mà de Blanca Busquets, parlaran de 14 llibres diferents tots publicats recentment i d'autors catalans. 

El dia 25 d'agost, 3 quellegistes van parlar amb Sebastià Alzamora de Crim de sang! Aquí pots escoltar el podcast!

I al QL volem saber quin és el millor de tots catorze! Ens hi ajudes? Dóna el vot al llibre que més t'hagi agradat i el 8 de setembre sabrem quin és el més votat!  [ + Més ]

Fes-ho córrer

Els 1000 o més llibres que s'han de llegir

Segons alguns quellegistes, hi ha prop de mil llibres que s'han de llegir. Com que fer una llista al fòrum era complicat, ens hem empescat fer aquesta nova eina dinàmica i més ràpida de fer servir.

Abans d'introduir un nou títol, comprova, sisplau, que no hi sigui. Si ja hi és pots afegir-ne un altre i votar els que hi ha. El rànquing anirà canviant a mesura que els votem. Cada llibre es pot votar una sola vegada![ + Més ]

Fes-ho córrer

Anterior

Següent

  1. 1
  2. 2
Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr