Més NotíciesNotícies

Dimarts, 20 de maig de 2014

Novetats en el Què Llegeixes.

Quellegistes, us expliquem els canvis que us anunciàvem la setmana passada!

Benvolguts quellegistes,

El passat dissabte vam celebrar una trobada amb un grup de quellegistes veterans a la qual tots hi estàveu convidats i vaig poder exposar personalment la situació actual de la pàgina del QL i els motius de la seva obsolescència que, com sabreu, ha estat causant alguns inconvenients com la fallada de les notificacions, l’aturada d’alguns jocs, l’aturada de les galeries, etc.

 

Vaig explicar que la plataforma tecnològica sobre la qual se sustenta l’actual QL no és prou robusta per poder aguantar ni el volum d’usuaris ni la intensitat de l’ús que en fem els lectors; la base de dades ha quedat obsoleta i les tasques internes de gestió de la pàgina han esdevingut manuals, gairebé artesanals. El canvi de servidor que vam realitzar el juliol de l’any passat no ha resultat una mesura suficient per obtenir un rendiment òptim d’una pàgina d’aquestes proporcions. 

 

Igualment, vaig informar que la creació d’un nou QL és, en la situació econòmica actual, inviable i que per aquest motiu  vam decidir aprofitar una plataforma tecnològica ja existent, la que ens ofereix Llibres per llegir que , de manera paral·lela, havia sol·licitat suport per continuar fent la seva tasca de foment de la lectura. Per això, la Institució de les Lletres Catalanes ha arribat a acords amb aquesta plataforma tecnològica per fer-la servir com a base d’un nou QL  aconseguint per una banda millorar el rendiment del web (adaptació a les xarxes, flexibilitat, facilitat de maneig...) i, per una altra, fusionar dues iniciatives bessones amb un objectiu comú: el foment de la lectura. Aquesta fusió ens permetrà també sumar usuaris lectors i esdevenir la plataforma virtual de lectura del nostre país amb un munt de novetats i millores que segur que us agradaran. 

 

Per ara no podem dir-vos exactament el dia del canvi, perquè encara estem treballant-hi, però el durem a terme en les properes setmanes. Així que en tinguem tots els detalls us ho farem saber a través d’un avís al web.

 

Ens fa molta il·lusió aquesta nova etapa perquè com a lectors actius en xarxa que som, totes les iniciatives que siguin a favor de la lectura ens alegren i complauen.

 

Finalment, només em resta dir-vos que de la mateixa manera que vam recollir els suggeriments dels quellegistes que van assistir a la reunió, us animem a fer-nos arribar per correu els dubtes o inquietuds que us puguin sorgir [gestio.quellegeixes@gmail.com]. 

 

Atentament,

 

Laura Borràs Castanyer

Directora

Institució de les Lletres Catalanes

 

Fes-ho córrer

27 comentaris

 • Tot el que sigui per millorar serà benvingut. Endavant i força!

  (ricks)

 • Gràcies, Ricks!!

  (Ester F. Matalí)

 • Em sembla fantàstic! Units fem més força!! Vull dir que segur que llegim més!!

  (dubtes)

 • Gràcies, dubtes! Segur que sí!

  (Ester F. Matalí)

 • I tinc un dubte i amb aquesta xarxa que ja existeix??? d'entrada aguantara tants lectors com sóm ara al QL??? (Sóm 16134)

  (Vriská)

 • I tant, Vriská, per aquest motiu fem el canvi!

  (Admin)

 • Vaja, vaja! Quin canvi! Fa una mica de por i tot! =D Fins a quin punt ens fusionarem? Seguirem sent el “Què Llegeixes?”?

  (Mixa)

 • Quina gran notícia =D Jo espero que si que continuem sent el QL? ... Ja no puc esperar per veure el canvi!! Quina emoió!!!

  (Osile)

 • No heu de patir gens, Mixa! És clar que seguirem sent el QL ;-)! Però un Ql més gran perquè s'hi sumarà la comunitat de lectors en xarxa de "Llibres per llegir", per això diem que sumem esforços per convertir-nos en LA plataforma de foment de la lectura de referència!

  (Admin)

 • Uns quants vam anar a la reunió i aquí hi trobareu la nostra visió http://wp.me/pqapZ-L5

  (viu i llegeix)

 • Subscric el que diu la Viu en el seu escrit. Jo també vaig estar a la reunió i una de les coses que menys m'agraden, d'aquest canvi, i que aquí no es comenten, és que el QL? actual quedarà congelat i arxivat. Que s'hi podrà accedir, però res més, que no formarà part de la nova plataforma. Si més no, és el que vaig entendre jo. La veritat és que a mi m'ha tret les ganes d'introduir llibres nous o participar en els fils.

  (Margalovi)

 • Com que m'havia quedat un missatge negatiu, i no m'agrada ser-ho, afegeixo que espero que el canvi, malgrat que d'entrada pugui no agradar-nos, vagi bé, tinguem una plataforma molt potent i noves eines i que quan ens hi acostumem, ens agradi tant com l'antic QL? i hi trobem un espai per compartir lectures i bons amics.

  (Margalovi)

 • Com he dit al fil de Notificacions, tots els canvis fan por, però els diners manen i els interessos canvien. Com altres companys/es, espero que vagi igual de bé. Un somriure, Annaïs

  (Anaïs)

 • Entenc que el canvi és inevitable. Hem crescut tant que el vestit ens estreny i si no volem acabar com en Lou Ferrigno a l'increïble Hulk dels anys 70 ens cal una nova vestimenta, benvinguda sigui!

  (sam wood)

 • M'hagués agradat tant poder ser a la trobada, per cert .... i moltes gràcies a qui feu aquest espai possible, es digui com es digui

  (sam wood)

 • Moltes gracies per aquest canvi tan espectacular.

  (Mirelectora)

 • mirelectora, quina sorpresa, ja has vist el canvi? és espectacular?

  (viu i llegeix)

 • O sigui, l'enllaç i l'aparença de la web canviaran? Clar que la gent de l'altra plataforma tampoc voldran (suposo) canviar molt la seva pàgina.. Hi seguiran havent concursos? I el jocs, i les preguntes del dia?? Espero que sí... http://www.llibresperllegir.cat/ entreu a la seva web i tafanegeu, així ens hi anirem acostumant... perquè suposo que les eines i tot seran una barreja entre la seva web i la nostra, no? /AA/

  (Audrey Astaire)

 • Gràcies a tots pels bons desitjos i pels suggeriments. No, Mirelectora no ha vist res, impossible! Tot just hi estem treballant però desitgem que trobeu que els canvis siguin "espectaculars" i us sorprenguin en positiu, és clar!

  (Admin)

 • Sí, Audrey, l'aparença canviarà però mirarem que uns i altres us sentiu com a casa ;-)

  (Admin)

 • Al QL? ès per mi i molts que llegistes que hi som des de el principi , alguna cosa molt nostre i en a

  (estrellada)

 • i en aquests moments hem sento com si el treball que m'ha costat tant de fer i que n'estic molt orgullosa el professor m'el ewstripès devant dels nassos.

  (estrellada)

 • Entenc i em sento reflectida amb tu, estrellada. Passeu-vos per aquí i parlem-ne... http://boli.quellegeixes.cat/forum/index.php?topic=11960.0

  (Mixa)

 • Entenc que aquest canvi s'ha de fet perquè som masses i hi ha masses temes i tal, però, la veritat, igual que a l'estrellada i a molts de vosaltres, aquest canvi, no m'ha sentat gaire bé. Tornarem a començar tot el QL? des de zero? I tots els temes que hem fet, desapareixeran? I el karma i tos els nostres missatges, també desapareixeran? I això d'avesat, gat vell i tot això, ja no hi serà???

  (cat)

 • Vaig donar-me d'alta a "Llibres per llegir" abans de saber que hi hauria aquests canvis. No m'ho he pogut mirar massa en detall però em semblen dos espais completament diferents. El QL? és espontani, divertit i molt "familiar"; hi fas amics encara que no els coneguis personalment. Aquest altre, d'entrada, fa una mica més de respecte. Veurem, potser ens agradarà força i si no, recordant QL? direm allò de :"Sempre ens quedarà París"

  (cala trons)

 • Estic d'acord amb tot el que dieu, i penaso

  (estrellada)

 • Estic d'acord amb tot el que s'està dient i segueixo pensant que no hi ha pitjor sord que el que no vol sentir.

  (estrellada)

Més notícies

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr