Més NotíciesNotícies

Dilluns, 20 d'octubre de 2014

Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

Nova edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat.

A la darrera notícia us parlàvem de les fires literàries que aquests dies se celebren arreu del territori i avui ho farem sobre un dels festivals més celebrat en l’àmbit poètic: el Festival Nacional de Poesia que se celebra a Sant Cugat i que té com un dels seus objectius principals donar a conèixer els poetes i la seva obra a través de diversos formats i públics.

El Festival és hereu de les activitats poètiques que es feien a la ciutat entre el 2000 i el 2005 sota el nom de "Poesia a Sant Cugat". Va ser a partir de l'any 2005 quan aquestes activitats es van convertir en un Festival poètic, amb la introducció de la figura del director o directora, que canviava cada any, i es feia responsable de la programació i la tria, també cada any, d'un o d'una "Poeta d'honor", com a homenatge a la trajectòria d'un poeta viu i rellevant de la literatura catalana. (*)

El poeta d’honor d’aquesta catorzena edició que acaba el 26 d’octubre és Joan Vinyoli. Us deixem els actes més destacats:

 • dimarts 21: estrena de l'espectacle Barcelona / Roda de Ter (Crònica d'una amistat), que explica la correspondència entre Vinyoli i Miquel Martí i Pol. Serà a càrrec de Jordi Bosch, Jordi Boixaderas i Lluís Soler al Teatre-Auditori (21 h).
   
 • dimecres 22: Nit de poesia al Teatre-Auditori (21 h), durant la qual distintes veus poètiques de tot el domini lingüístic català es convertiran en els actors i en l'eix central de tot el Festival. Diran la seva poesia Enric Casasses, Feliu Formosa, Àngels Gregori, Teresa Colom, Antonina Canyelles, Jean Joseph Gouzy i Franca Masu. Víctor Obiols serà l'encarregat d'enllaçar aquestes veus poètiques acompanyades al piano.
   
 • dijous 23: espectacle Maleïts poetes, amb l'actriu Sílvia Bel capbussant-se dins la història més fosca i viva de la literatura, recitant versos de passió, amor, ràbia i melangia. Amb la veu de Llúcia Vives i la música de Carles Beltran. A partir de les 21 h al Teatre-Auditori.
   
 • dissabte 25: l'actriu Mercè Sampietro i el guitarrista Eduard Iniesta oferiran l'espectacle Vinyoli, la petita casa de mi mateix, un emocionant recorregut a través de la vida i l'obra del poeta. A les 21h a la Casa de Cultura.
   
 • diumenge 26: actes de clausura del Festival. Començaran amb l'espectacle - concert A través de Vinyoli, de Xavi Múrcia, una interacció entre el músic i la poesia de Vinyoli. A partir de les 11.30 h al Celler Cooperatiu. Seguidament, a les 12.30h, De Vergés a Vergés, un acte homenatge a dos grans poetes de les lletres catalanes que ens han deixat aquest any: el barceloní Joan Vergés i el tortosí Gerard Vergés. Ambdós havien estat poetes d'honor del Festival, que aquest any els vol recordar a través de la seva poesia dita i cantada. Diran Gerard Vergés els poetes Cinta Massip i Albert Roig i el cantarà Montse Castellà. Diran Joan Vergés els poetes Víctor Obiols i Montserrat Vergés. Cantarà la seva poesia Toti Soler. (**) 

Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

 (*) Blog de la Institució de les Lletres Catalanes

 (**) Web de l’Ajuntament de Sant Cugat

 

Fes-ho córrer

Més notícies

Iniciativa de:
Institució de les Lletres Catalanes
Col·labora:
Vilaweb Tv3 Catalunya Radio
Generalitat de Catalunya 100% lectors

Pla Nacional de Lectura 2012-2016

© 2018 Generalitat de Catalunya, tots els drets reservats.

Segueix-nos a:
Facebook Twitter Flickr